Начало Рали Елфин Еванс ще е част от екипа на М-Спорт за рали Португалия

Елфин Еванс ще е част от екипа на М-Спорт за рали Португалия

40
0
Елфин Еванс

Елфин Еванс ще е част от екипа на М-Спорт за рали Португалия и ще кара подготвен от екипа Форд Фиеста в състезанието. Това е наградата му за победата в миналогодишното издание на WRC академията за млади пилоти.

Еванс ще се състезава във WRC2 в четвъртия кръг от световния шампионат за 2013 г.

Това е фантастична възможност за мен и искам да благодаря на М-Спорт и на Насър [Ал-Атия] за това, че ми позволиха да се развивам заедно с екипа. Това само показва колко ценна е наградата за това да спечелиш академията. Един млад състезател не може да се надява никъде другаде на подобна възможност. Нямам търпение да развивам кариерата си с отбора – коментира пилотът.

Мениджърът на WRC от страна на ФИА Мишел Мутон отбеляза, че желае на Елфин късмет в предстоящото предизвикателство.

– Още веднъж виждаме как младежките серии на ФИА развиват талантите и им дават шанс да направят стъпката до световното първенство – допълни тя.

Управляващият директор и шеф на тима на М-Спорт Малкълм Уилсън сподели от своя страна, че компанията му винаги се е трудела в посока подпомагането кариерите на млади и обещаващи пилоти.

– Елфин е точно такъв състезател, който ще получи възможно най-добрия шанс да се учи от тима и да се развива като пилот на световно ниво. Неговото изкачване дотук е демонстрация колко успешна е схемата на Форд и М-Спорт. Елфин започна да се състезава с Форд Фиеста ST в едномарковата серия Спорт Трофи през 2007 г. и израсна до Фиеста R2 във WRC академията. Сега ще кара Фиеста RRC и впоследствие R5. Сигурен съм, че не след дълго ще го видим да гони резултати на най-високо ниво – каза още Уилсън.