Начало Рали Елфин Еванс трупа опит с новия Форд Фиеста R5

Елфин Еванс трупа опит с новия Форд Фиеста R5

34
0
Форд Фиеста R5

Елфин Еванс трупа опит този уикенд с новия Форд Фиеста R5, с който в началото на август ще участва в рали Финландия. Уелсецът има натоварена програма в рамките на броени дни, но е напълно готов да даде всичко, за да се представи на ниво във WRC кръга.

Тридневната програма на Еванс и навигатора му Даниел Барит включва тест, надбягване на Nicky Grist Stages и участие като отваряща кола на P&R Benn Greystoke Stages. Всеки изминат километър е от огромно значение преди дебюта на най-високо ниво на новия Фиеста R5.

Колата вече получи възторжени отзиви от Тиери Нювил. Белгиецът я изпробва в рали Ипр и бе категоричен, че автомобилът е бърз, управлява се леко и отговаря чудесно на всички промени в настройките.

Това е страхотен шанс за мен – да получа повече опит с автомобила. Възможност е и за отбора като цяло да натрупа километри преди да тръгнем за Финландия. Нямам търпение да изляза на отсечките, които познавам толкова добре и да видя докъде сме стигнали с развитието на тази кола – коментира Еванс.