Начало Рали Елфин Еванс с пълна програма в WRC с екипа на DMACK

Елфин Еванс с пълна програма в WRC с екипа на DMACK

28
0

Елфин Еванс ще участва с пълна програма в Световния рали шампионат тази година. Той ще кара за тима на DMACK с автомобил Форд Фиеста WRC. Името на Еванс фигурираше с списъка на участниците на рали Монте Карло, което започва след 2 седмици, но досега не бе ясно за кой отбор ще се състезава той.

DMACK работи в партньорство с тима на М-Спорт, където титуляри ще са Себастиен Ожие и От Танак. През миналата година Еванс караше в WRC2 категорията за М-Спорт, а освен това се състезаваше и в Британския рали шампионат, в който спечели титлата. 

„Никога не съм се съмнявал, че това (участието в WRC) е нещото, което искам да правя, но когато бях извън шампионата миналата година, разбрах наистина колко силно искам да го правя, заяви Еванс пред Аутоспорт. – Карах в WRC2 и стиснах зъби. През миналата година станах по-силен и научих много неща. Натрупах и опит, като знаех, че в моторния спорт не можеш да считаш нещо за даденост. Никой не ти гарантира място в него.”

В същото време стана ясно, че Индия е започнала преговори с ФИА за възможността да организира кръг от WRC през 2019 г. Вики Чандок, който е президент на работната група Asia-Pacific Rally Championship (APRC), потвърди, че вече са проведени разговори с управляващия директор на WRC Оливър Сиесла. Чандок каза още, че се обмислят две възможности за местността, в която да се провежда състезанието. Той добави, че не е изключено да се постигне споразумение за домакинство още за 2018 г.