Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Елкан за целта на Ферари през сезон 2021: Да демонстрираме желанието си...

Елкан за целта на Ферари през сезон 2021: Да демонстрираме желанието си за победи

1355
0
Ферари, база, завод, съоръжение, фабрика, Маранело
снимка: Ферари

Ферари проведе среща на целия отбор за Формула 1, на която присъстваха президентът и главен изпълнителен директор Джон Елкан, шефът на отбора Матия Биното, пилотите Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, както и Антонио Джовинаци.

„Най-важното нещо този сезон ще е да демонстрираме чрез отдаденост и решимост желанието си за победи. Трябва да обръщаме внимание на всеки детайл, тъй като накрая всичко се събира“, заяви Елкан.

Днес Скудерията ще проведе онлайн презентация на екипа си за 2021 г. Тя ще е достъпна в различните канали на отбора от 15 часа българско време. Отборът има сложна задача за сезон 2021, след като представянето през 2020-та бе най-лошото от четири десетилетия насам. Тимът от Маранело финишира шести при конструкторите. Новият болид SF21 пък ще се появи на 10 март.

Междувременно Ферари приключи теста на 18” гуми на Пирели. Изпитанията се проведоха при закрити врати тази седмица на пистата Херес в Испания. Програмата бе тридневна. Тези гуми трябва да бъдат въведени във Формула 1 през 2022 г. заедно с автомобилите, конструирани спрямо новите технически правила.

От Пирели отмениха цялата подготовка за 18” гуми през миналата година. Вследствие на това доставчикът отправи молба към ФИА за увеличаване на тестовете през 2021-ва и получи разрешение да проведе 30 дни изпитания. Льоклер и Сайнц караха SF90 от 2019 г.

Специален материал за новата задвижваща система на Ферари и какво планират в Скудерията за предстоящия сезон и 2022 г. може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (244).

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.