Начало WRC News Еванс и Танак водят двубой в Швеция

Еванс и Танак водят двубой в Швеция

365
0
Елфин Еванс
Елфин Еванс; снимка: Майкъл Потс

Елфин Еванс и От Танак поведоха сериозен двубой в Швеция, където този уикенд се провежда втори кръг от световния рали шампионат (WRC) за 2020 г. Пилотът на Тойота приключи първия ден от надпреварата начело в генералното класиране с аванс от 8,5 сек спрямо световния шампион за 2019 г. Трети в подреждането е Кале Рованпера (+14,3 сек). Себастиен Ожие бе на 3,5 сек зад съекипника си. Топ 10 допълниха Есапека Лапи, Тиери Нювил, Крейг Брийн, Теему Сунинен, Такамото Кацута и Емил Линдхолм.

Времето остана по-топло от обичайното за февруари в региона, където се провежда ралито. Снежната настилка не е особено дебела по отсечките, където я има. Отделни секции са с лед, но те се редуват и участъци, където се кара директно на чакъл. Това принуждава екипажите да внимават повече, тъй като шиповете на гумите се чупят и представянето им се влошава.

„Беше добър ден”, коментира Танак

„Условията бяха подобни на тези от опознавателния ден. Стартът не бе толкова лош. Първата отсечка всъщност премина доста добре, макар да бе на чакъл. Чувствах се удобно в колата. На места имаше лед – там усещането не бе толкова добро.”

„Нямах достатъчно увереност зад волана след само един ден изпитания, но постепенно изграждам ритъма. Радвам се, че преминахме първия ден. Сега ще анализираме наученото и целта ни ще е по-добра скорост утре.”