Начало Рали Еванс изключително разочарован след изпуснатата победа

Еванс изключително разочарован след изпуснатата победа

58
0

Пилотът на DMACK Елфин Еванс остана изключително разочарован от изпуснатата победа в рали Аржентина. Британецът водеше в надпреварата от началото до последната отсечка, използвайки по-меките си гуми, но след нея бе изпреварен от Тиери Нювил с Хюндай и то с едва 0.7 сек. в крайното класиране.

В последния ден от състезанието той имаше сериозни технически проблеми, а освен това и допусна грешка, удряйки се в мост. Всичко това му коства първи успех в WRC. А той изглеждаше много вероятен към края на предпоследния ден, когато авансът му достигаше 1 минута.

„Изключително съм разочарован да загубя ралито с такава малка разлика след толкова проблеми, заяви Еванс след финала. – Трудно е да го приема, след като имах толкова голяма преднина. Но това е част от нещата, които правя, и трябва да се върна по-силен, за да спечеля в бъдеще.“

Еванс бе по-бърз от Нювил в първите контроли от последната отсечка, въпреки че имаше проблеми със спирачките. В края обаче той загуби време и битката за победата.

„Отсечката не започна добре заради охлаждането на спирачките. Педалът отново бе потънал до пода. Но за късмет това се оправи много бързо – за около 1 км, обясни Еванс. – Ако бяхме продължили така (с този проблем), със сигурност нямаше да сме способни да постигнем такова време. Но след като се оправи, нещата бяха много добре.

Имах сцепление и карах много агресивно. В края обаче започнах да губя грип в задната част. Преди да се удара в моста загубих много време. Ударът не беше силен, но си беше грешка. След това продължих да натискам. Последния ни сектор бе много близък с този на Тиери като време, но вече бяхме загубили достатъчно в тесните и спънати участъци.“