Начало WRC News Еванс увеличи аванса си пред Танак и Ожие

Еванс увеличи аванса си пред Танак и Ожие

538
0
Елфин Еванс
Елфин Еванс; снимка: Майкъл Потс

Елфин Еванс увеличи аванса си пред От Танак и Себастиен Ожие през втория ден на рали Швеция, втори кръг от световния шампионат (WRC) за 2020 г. Пилотът на Тойота е на 17,2 сек пред съперника от Хюндай и на 28,8 сек пред френския си съотборник.


Съботният маршрут бе идентичен на този от петъчния ден. Проведоха се общо 4 отсечки. През нощта преваля сняг, но температурите се вдигнаха и условията бяха напълно различни спрямо вчерашните.

Еванс бе доволен от представянето си в събота

„Изкарахме чудесен ден. Много съм доволен от колата и увереността, която ми дава, от баланса й. Накрая бе по-трудно, но се оказахме достатъчно бързи, за да увеличим преднината си”, сподели уелсецът.

„Да видим какви ще условията утре, тъй като не е много ясно какво ще е положението. Може да стане още по-сложно заради по-високите температури. Надявам се да постигна същия ритъм като през последните два дни.”

„Не мога да кажа, че сме доволни, но поне постигнахме постоянен прогрес”, обясни Танак

„Освен това придобиваме ценен опит в колата. Все още ни липсва достатъчно увереност – това се дължи на недостатъчно каране. Някои неща не са улегнали достатъчно, други все още трябва да научим. Вървим стъпка по стъпка, имаме непрекъснато подобрение. Наясно сме какво е нужно да сторим, за да увеличим скоростта. Не сме далеч назад, но подобна разлика не ни допада. Убеден съм, че сме в състояние да сме достатъчно бързи. Просто трябва да работим.”

Ожие от своя страна изрази предпазливо задоволство и допълни, че малко си е поиграл с настройките.