Начало WRC News Еванс: Чувствах се уверен, а това е безценно в толкова променливи условия

Еванс: Чувствах се уверен, а това е безценно в толкова променливи условия

252
0
Елфин Еванс, Скот Мартин
Елфин Еванс и Скот Мартин празнуват на подиума успеха си в Швеция; снимка: Майкъл Потс

Елфин Еванс спечели втори успех във WRC кариерата си – уелсецът триумфира в рали Швеция с новия си тим Тойота. След втория кръг от световния шампионат (WRC) за 2020 г. заедно с него на подиума бе 19-годишният Кале Рованпера, който със страхотно каране в последната отсечка измести шесткратния световен шампион Себастиен Ожие от третото място. Французинът и младият му съекипник си разменяха позициите няколко пъти по време на уикенда, но в крайна сметка Кале надделя.

„Брилянтен резултат за нас”, радваше се Томи Макинен след финала на състезанието

„Елфин бе великолепен през целия уикенд. Невероятно е и какво направи Кале във финалната отсечка. Мисля, че отборът ни в момента е истински „дрийм тийм”. Духът в екипа е най-висок в цялата ни история. Мога само да се усмихвам и да се гордея с тях.”

Еванс бе много радостен от успеха си, постигнат в едва втория му старт с новия отбор

„Чувствам се чудесно, след като постигнах първата си победа с Тойота в само второто ни състезание заедно. Трябва да отбележа приноса на отбора, който ми даде страхотен автомобил и невероятна подкрепа. Тимът ми помогна страшно много в тестовете, за да стигнем с настройките дотам, докъдето аз исках.”

„Чувствах се уверен зад волана, а в променливите условия по трасето това е безценно. Надявам се това усещане да се запази и по време на ралитата на чакъл. Огромна благодарност и за Скот (Мартин – навигатора му; б.а.). Той е невероятен, откакто сме в екип и съм много щастлив, че постигнахме заедно първия му успех.”