Начало Рали Европейският шампион стартира в рали България

Европейският шампион стартира в рали България

14
0
рали България

42-ото издание на рали България ще се проведе в началото на юли (8-10) и в него заявка за участие е подал настоящият европейски шампион Лука Росети, стана ясно на днешната пресконференция, посветена на надпреварата. Най-голямото ни автомобилно състезание е шести кръг от шампионата на Стария континент. Италианецът пък се бори да защити титлата си, като в момента е втори във временното класиране на сериите.

Срокът за заявки за участие в рали България все още тече, но организаторите на състезанието прогнозираха силен интерес от страна на силни европейски екипажи и най-добрите български рали пилоти.

Рали България 2011 пък ще предложи на участниците и феновете някои промени в сравнение с миналогодишното издание на състезанието. Сервизната зона например се мести от летището в Долна баня в Самоков. Така достъпът до боксовете на отборите ще е още по-лесен за публиката, а новата сервизна зона е по-близо и до центъра на състезанието в Боровец.

600 000 лева е бюджетът на надпреварата за година, съобщи председателята на БФАС Георги Янакиев. Министърът на спорта Свилен Нейков, който също присъства на пресконференцията, заяви, че държавната помощ за състезанието е в размер на 250 000 лева.

Маршрутът на рали България включва 10 скоростни отсечки – шест от тях се карат на 9 юли (събота), а четири – на следващия ден. Стартът и финалът на ралито са пред хотел Рила в Боровец.

Организирането на толкова голямо състезание във време на икономическа криза е трудно изпитание, но смятам, че подготовката ни върви по план, макар и по-трудно от очакваното. Надявам се, че новата сервизна зона ще се хареса на екипите и на феновете, а етапите са зрелищни и ще са интересни за публиката – обясни и директорът на ралито Камен Михайлов.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter