Начало Рали Фолксваген и Ожие на път към победата в рали Германия

Фолксваген и Ожие на път към победата в рали Германия

52
0

Себастиен Ожие доминира и във втория ден от деветия кръг от Световния рали шампионат в Германия. Настоящият световен шампион успя да си извоюва пренина от 33,8 сек. пред своя съотборник в екипа на Фолксваген Яри-Мати Латвала и да се доближи до победата в „домашното състезание“.

След като Фолксваген не успяха да спечелят надпреварата в последните две години, сега през 2015 г. четири отсечки преди края Ожие е пред завършване на мисията „Спечелване на домашното Гран при“. В потвърждение на това пилотите на заводския отбор от Волфсбург заемат първите три места преди последните четири скоростни отсечки.

Ожие спечели шест от деветте скоростни отсечки във втория ден, а в останалите три почти не загуби време спрямо най-сериозния си съперник и съотборник в екипа на Фолксваген Яри-Мати Латвала.

„Денят бе перфектен за нас и аз разбира се съм щастлив“, коментира Ожие след края на втория ден. „Успях да увелича преднината си пред Латвала, което бе решаващо. Балансът на колата бе много добър и се чувствах чудесно.“

Латвала от своя страна реши да не рискува прекалено във втория ден. Трети пък е друг пилот на Фолксваген – Андреас Микелсен. Зад триото на германския отбор са пилотите на Хюндай, Дани Сордо и Тиери Нювил. След оспорвана борба помежду им Сордо води преди последния ден с 9,5 сек.

Интересна е и борбата за шестото място. На него за момента се намира Елфин Еванс от екипа на Форд, но Мадс Остберг със Ситроен е само на 3,2 сек зад него. От Танак (Форд), Хейдън Падън (Хюндай) и Стефан Льофебър (Ситроен) допълниха местата в топ 10.

В последния ден на рали Германия предстоят четири отсечки с обща дължина от 67,34 км.