Начало Рали Радвам се, че показахме силно темпо и успяхме да го поддържаме, коментира...

Радвам се, че показахме силно темпо и успяхме да го поддържаме, коментира Остберг

28
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг и Йонас Андерсон записаха първи подиум за сезон 2015 г. в световния рали шампионат. Екипажът на Ситроен се класира втори в надпреварата в Мексико, като надделя над Андреас Микелсен/Ола Флоен.

Разликата между двамата норвежки пилоти бе само 4,5 секунди в началото на последния ден от надпреварата. Остберг бе наясно, че се налага едновременно да се бори и да се пази от неприятности, като освен това трябваше да преодолее 55,82-километровата отсечка Гуанахуато за първи път без да знае междинните времена. Мадс не само подобри собственото си постижение в етапа, но и стана втори в пауърстейджа, добавяйки бонус точки към крайния си резултат.

„Радвам се, че показахме силно темпо и успяхме да го поддържаме през цялото рали. Второ място е отличен резултат за дебюта ни на чакъл със спецификацията на DS3 WRC за 2015 г. Това ще ни даде увереност за останалата част от сезона”, коментира Остберг.

Крис Мийк се върна в надпреварата по системата Рали 2. Единствената му цел бе да финишира в опит да спечели точки за конструкторския шампионат. Той успя да се справи с тази задача и взе 4 точки. Британецът заяви след това, че ще работи упорито в паузата до следващия WRC кръг и в Аржентина ще опита да започне на чисто.

„Ралито приключи наистина положително”, заяви заместник-шефът на Ситроен Рейсинг Марек Наварецки. „Автомобилът показа още веднъж, че е конкурентоспособен, а Мадс демонстрира постоянство, като освен това се опази от проблеми по сложния мексикански маршрут. Малко сме разочаровани от Крис, защото той допусна грешка в началото на ралито. Като цяло представянето бе добро, въпреки че ни се искаше да вземем повече точки. Но е окуражаващ резултат с оглед останалата част от сезона!”

След третия кръг от първенството Остберг е на четвърта позиция в класирането при пилотите с 32 точки (на 42 зад Себастиен Ожие). Ситроен Рейсинг също е на четвърто място при отборите с 42 точки.