Начало Рали Форд Фиеста RS WRC с ново оцветяване за сезон 2015

Форд Фиеста RS WRC с ново оцветяване за сезон 2015

38
0

Автомобилите на М-Спорт Форд Фиеста RS WRC ще са с ново оцветяване за предстоящия сезон в световния рали шампионат, който започва в края на януари с надпреварата в Монте Карло.

Пилоти на тима ще са Елфин Еванс и От Танак – двама млади и перспективни състезатели, които ще карат коли с леко носталгична, но същевременно вдъхновяваща цветова тема. Форд е част от световния шампионат от 1973 г. и за 2015 г. М-Спорт предлага визия, напомняща някои от най-прочутите и класически варианти на автомобилите със синия овал.

Конкретната цветова схема е вдъхновена от Форд Ескорт RS 1800 MKII на Хану Микола от 1980 г. и от по-късния Форд Сиера RS Косуърт на Колин Макрей от 1989 г. Тя вече имаше и световна премиера пред публика – на току-що започналото изложение на Аутоспорт, а първото й излизане на трасе е в Монте Карло след броени дни.

– При създаването на тазгодишното оцветяване искахме да направим нещо свежо и вълнуващо, като същевременно отбележим дългогодишното присъствие на Форд в първенството – отбеляза шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън. – Някои от най-забележителните схеми в историята на спорта са дело на Форд. Отделни примери са сред любимите на феновете по цял свят до ден-днешен. Страхотно е да видим класиката, превъплътена в сегашните автомобили.