Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари SF15-T е добра база за работа според Фетел

Ферари SF15-T е добра база за работа според Фетел

20
0

Себастиан Фетел бе посрещнат с аплодисменти от отбора си при слизането от Ферари SF15-T в края на втория ден от предсезонните тестове на екипите от Формула 1. Четирикратният световен шампион бе най-бърз и в неделя, и в понеделник, като направи общо 149 обиколки без видими проблеми.

Фетел се пошегува, че аплодисментите се дължали на задоволството на отбора, че е задържал автомобила на пистата, дори при дъжда в края на сесията! Той обаче остана предпазлив в коментарите си след тренировките.

– Все още е твърде рано да се говори – заяви Себастиан с уточнението, че „в крайна сметка всичко зависи от това какво е представянето в сравнение с другите”. – Някои не показаха кой знае какво и затова е трудно да се прецени. Но ако говорим за усещането вътре в болида, то аз съм доста доволен. Според мен определено имаме добра платформа, от която да се развиваме. Надявам се Кими [Райконен] да се радва на същата издръжливост, а дори и по-добра.

Фетел освен това е убеден, че Мерцедес ще са отборът-фаворит – просто подходът на екипа от Бракли е различен спрямо този на Ферари. Нико Розберг и Люис Хамилтън натрупаха сериозно количество обиколки – по-малко през втория ден от изпитанията, но въпреки това според Себастиан дори без поява на пистата, те са тимът, който останалите трябва да победят:

– Трябва да помним откъде тръгваме. Случват се множество промени. Има много нови неща, научихме какво ли не. Това е най-важното – да разберем автомобила, за да сме готови за следващия тест.

Техническият директор на тима от Маранело Джеймс Алисън допълни, че отборът винаги има чувството, че не е направил достатъчно обиколки. Той е съгласен със Себастиан, че в момента базата за работа е добра.

Немският пилот отново каза, че се адаптира добре във Ферари. Той сподели, че и на него му се случват множество промени, но всичко е за добро и е щастлив. Хората около него правели прехода много лесен, получавал всичко необходимо и се чувствал чудесно.