Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 представи на отборите проектокалендар с 23 старта

F1 представи на отборите проектокалендар с 23 старта

1387
0
Албърт парк, Гран при на Австралия
снимка: Мерцедес

Ръководството на Формула 1 представи на отборите проектокалендар с 23 старта по време на заседанието на F1 комисията в Портимао, Португалия. Списъкът е като оригиналния календар за 2020 г. преди пандемията от коронавирус да спре принудително началото на F1 шампионата. Допълнителната надпревара е в Джеда, Саудитска Арабия – на улична писта.

В представения на отборите календар Гран при на Австралия е първо състезание за разлика от варианта, който се появи наскоро. То е предвидено за 21 март и в Мелбърн са убедени, че могат да проведат състезанието. Завръщането на Зандвоорт в Нидерландия обаче е преместено за есента – през септември. Според предварителния план това ще е първа надпревара и две серии с по три поредни старта. Първата започва на Зандвоор и продължава на Спа и Монца. Втората поредица от три поредни състезания е Сингапур, Сочи и Сузука малко по-късно.

Календарът за 2020 г. претърпя сериозни промени заради пандемията от COVID-19. Гран при надпревари тази година се провеждат на напълно нови писти – като Портимао в Португалия – или на такива, които имаха място в първенството, но отпаднаха през годините – като Нюрбургринг (Германия) и Имола (Италия). Ръководството на Формула 1 и ФИА постигнаха споразумения с организаторите, които нямаха възможност да проведат стартовете си. Някои получиха допълнителна година в договорите си за провеждане на F1 стартове.

 

View this post on Instagram

 

Next stop… Imola! 🇮🇹 Who’s ready to go racing again this weekend?! 🙌 #ImolaGP #Formula1 #F1

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Целта за следващия сезон е да се проведат колкото се може повече състезания с пълен зрителски капацитет. Планирането повече от 4 месеца по-рано обаче е по-скоро пожелателно, тъй като не се знае какво ще е развитието на пандемията и до какви мерки може да доведе то.