Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Звукът на болидите трябва да е по-висок, настоява Екълстоун

Звукът на болидите трябва да е по-висок, настоява Екълстоун

64
0
Бърни Екълстоун

Звукът на болидите от Формула 1 трябва да е по-висок, настоя Бърни Екълстоун при първата си поява на състезателен уикенд този сезон.

Управляващият търговските права на спорта слезе в питлейна на пистата Сепанг по време на втората свободна тренировка там преди Гран при на Малайзия. Той заяви след началния старт в Австралия, че звукът е ужасен и получава много оплаквания от организатори, които също не били доволни.

Мисля, че е малко по-висок, отколкото мислехме. Ако може само малко да го вдигнем… Иска ми се аз да можех да го вдигна, но както и да е. Много организатори се оплакаха. Но нека изчакаме малко, да видим какво ще стане. Но по телевизията поне не можеш да чуеш нищо. Все пак хора казаха, че и тук няма да се чува нищо, но това не е истина – коментира Екълстоун пред Скай Спортс.

Междувременно стана ясно, че Бърни трябва да плати 4 милиона паунда (над 6,5 милиона долара) съдебни разходи по делото, заведено от Constantin Medien срещу него по повод продажбата акциите на Формула 1 през 2005-2006 г.

Съдия Нюи оправда Екълстоун и заяви, че в конкретния случай медийната компания не е пострадала финансово от сделката. Той обаче заяви, че Бърни трябва да плати заради „неверните си показания” и постанови 83-годишният англичанин да покрие половината разходи. Съдията отбеляза, че по принцип загубилият в делото си грижи за изплащането на тези суми, но е решил да не прилага общото правило за случая на Екълстоун.