Начало Рали Фенове стават навигатори на Крум Дончев

Фенове стават навигатори на Крум Дончев

139
0
Крум Дончев

Над 30 любители на високите скорости имаха шанс да влязат в ролята на навигатори на четирикратния рали шампион на България Крум Дончев.

Те изминаха една скоростна отсечка с него в рамките на иницативата „Ти и Крум Дончев в действие”, организирана от GLOBUL с цел популяризиране на рали спорта и възможност феновете да се срещнат с екипа на Globul Rally Team.

Инициативата се състоя на специално подбран терен между селата Каменица и Петрич, част от отсечка Мирково на рали Средна Гора. Участниците бяха поканени да седнат на мястото на Петър Йорданов в новия състезателен автомобил Ford Fiesta R5 и да изпитат адреналина от преминаването на трасето.

Искахме да дадем възможност на колкото се може повече хора да се докоснат до магията на рали спорта и за кратко да усетят тръпката, която изпитват професионалните състезатели. Надяваме се те да запазят спомена за срещата с Globul Rally Team и да продължат да подкрепят любимия си отбор – коментира по време на събитието Торщайн Педерсен, главен директор „Стратегия“ в GLOBUL и любител на моторните спортове.

Пилотът от своя страна заяви, че се радва на шанса да подари на феновете едно вълнуващо рали преживяване.

За нас бе важно да споделим тази емоция с тях и да им покажем как изглежда спортът, погледнат отвътре. Ето защо тестът се проведе в реални условия, на истинска състезателна отсечка, а участниците се качиха в автомобила на отбора. Най-голямото ни удовлетворение бе радостта, която видяхме в очите на хората – допълни той.