Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Важно е да събираме данни, за да преценим какъв прогрес имаме...

Ферари: Важно е да събираме данни, за да преценим какъв прогрес имаме на писта като Пол Рикар

1469
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Ферари
снимка: Ферари

Тимът на Ферари отново е предпазлив в очакванията си за предстоящата надпревара от Формула 1 – седми кръг от сезон 2021. Състезателният директор на Скудерията Лоран Мекис посочи, че за отбора е особено важно да събира данни, за да се прецени какъв е прогресът на екипа на такъв тип писта като Пол Рикар във Франция.

„Предстои много важен кръг. След две градски трасета, които бяха подходящи за автомобила ни заради наличието на толкова бавни завои, идва съвсем различна писта. На Пол Рикар има много високоскоростни криви – взимат се с около 180-200 км/ч. Отборът ще има възможност да разбере на какво е способен болидът на толкова сложна конфигурация.“

„Очаквания за предстоящата надпревара? Ние пристигнахме в Баку без особени надежди, но всичко се промени. Резултатите се оказаха по-високи. Не само се борихме за полпозишън, но го и спечелихме с Шарл Льоклер. Във Франция вероятно ще сме в по-трудно положение заради наличието на много средно- и високоскоростни завои. Ето защо внимаваме с оценката на шансовете си да се борим за първата позиция.“

„Важно е да събираме данни, за да преценим какъв прогрес сме постигнали на писта от такъв тип. Да разберем на каква позиция се намираме в битката в средата на колоната“, обясни състезателният директор на Ферари.

Мекис разказа, че лично той има приятни спомени, свързани с пистата Пол Рикар, където този уикенд ще се състои Гран при на Франция.

„Това е първото трасе, на което ме доведоха родителите ми – през 1988 г. Бях дете и е невъзможно да забравя онези емоции. Сега изкарвам много време по състезателни трасета, но винаги е приятно да се завръщаш у дома. За мен Гран при на Франция винаги е била възможност да се видя със семейството си, с близки и приятели“, допълни Мекис.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.