Начало Избрани Ферари дари 1 млн. евро за пострадалите от наводненията в Емилия Романя

Ферари дари 1 млн. евро за пострадалите от наводненията в Емилия Романя

911
0
Ферари и Емилия Романя
снимка, Ферари

Ферари дари 1 млн. евро за пострадалите от наводненията в Емилия Романя. Италианският производител реши да подпомогне хората, засегнати от природните бедствия в региона около пистата Имола

Този месец Италия се сблъска с неблагоприятни климатични условия, които предизвикаха бури и наводнения. Ситуацията се усложни в началото на тази седмица. Затова Министерството на гражданската защита издаде червена тревога за региона Емилия Романя. Там се намира град Имола и трасето Аутодромо Енцо и Дино Ферари.

Вчера ФИА, F1 и организаторите на състезанието се съгласиха да отменят събитието този уикенд поради екстремните метеорологични условия в италианския регион. Te доведоха до смъртта на най-малко двама души и евакуирането на хиляди местни жители.

Това решение бе взето след дълго обсъждане в началото на вчерашния ден. Решението основава на опасенията за безопасността на състезанието и допълнителното натоварване на службите за спешна помощ. Отмяната на Гран при на Емилия Романя бе приветствана от пилотите и отборите в F1.

Днес персоналите на отборите получиха разрешение да се върнат на пистата и да помогнат за опаковането и транспортирането на падока до Монако. Състезателният уикенд на уличната писта ще се проведе в периода 26-28 май.

В отговор на бедствието Ферари дари 1 млн. евро на Агенцията за териториална безопасност и гражданска защита на регион Емилия Романя. Емблематичната италианската марка е базирана в град Маранело, който се намира на 1 час път с кола от пистата Имола.

Според изявлението на Ферари средствата ще бъдат използвани за подпомагане на местното население. Специално внимание ще бъде отделено на проекти за възстановяване на околната среда и управление на хидрогеоложката нестабилност.

„В тези трудни моменти Ферари винаги е заставала до своята общност. Искахме да дадем конкретен и незабавен отговор на най-неотложните нужди на населението на Емилия Романя, което беше засегнато от сериозно екологично бедствие“, каза главният изпълнителен директор на Ферари Бенедето Виня.

„С координацията на местните власти, на които сърдечно благодарим за неуморната им работа, тази помощ ще донесе утеха и ще бъде осезаем знак за солидарността на цялото семейство Ферари.“

Вероятността Гран при на Емилия Романя да се проведе в по-късен етап от сезона е много малка. Причината за това е свързана с прекалено натоварения график на F1 през 2023 г.