Начало Избрани Пилотите и отборите от F1 напълно подкрепят отмяната на състезанието в Имола

Пилотите и отборите от F1 напълно подкрепят отмяната на състезанието в Имола

2546
0
състезанието на Имола през 2022-ра
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Пилотите и отборите от F1 напълно подкрепят отмяната на състезанието в Имола. Състезателният уикенд на италианското трасе няма да се проведе заради тежките метеорологични условия в региона Емилия Романя.

Този месец Италия се сблъска с неблагоприятни климатични условия, които предизвикаха бури и наводнения. Ситуацията се усложни в началото на тази седмица. Затова Министерството на гражданската защита издаде червена тревога за региона Емилия Романя. Там се намира град Имола и трасето Аутодромо Енцо и Дино Ферари.

В края на вчерашния ден стана ясно, че пристигналите на Имола F1 екипи са били да напуснат трасето. Част от персонала на Алпин се е наложило да се евакуира от хотела си. Имаше и информация, че и други хора от отбори от F1 са били принудени да се преместят заради опасения от наводнения. Около самата Имола също има райони, които нямаше да се използват по време на състезателния уикенд

Затрудненията бяха както на самата писта Имола, така и около нея. Падокът за F1 и боксовете не бяха толкова засегнати. В същото време тези за F2 и F3 бяха под вода.

Службите за спешна помощ и спасителните екипи работят усилено за оказване на помощ на хиляди хора, които са били принудени да напуснат домовете си. Освен Имола, сериозно пострадаха и други населени места, включително Фаенца.

В крайна сметка ръководството на F1 и всички участници в организацията на събитието следващия уикенд взеха единственото възможно разумно решение и отмениха шестия кръг от сезон 2023.

Подкрепата на отборите и пилотите от F1 за решението в социалните мрежи беше единодушна

„Надявам се, че всички в Емилия Романя ще могат да останат в безопасност и да се грижат един за друг в момента. Мислите ни са с хората, засегнати от тази трагедия, както и с невероятните служби за спешна помощ, които работят на място. Знам, че всички разбираме, че безопасността е на първо място. Нямам търпение да ви видя на следващото състезание“, написа Люис Хамилтън.

„Съжаляваме за феновете тъй като състезанието този уикенд е отменено. Безопасността на всички участници винаги трябва да е на първо място. Пожелаваме всичко най-добро на всички в региона Емилия Романя и околните райони, които са засегнати от наводненията“, написа председателят на GPDA и пилот на Мерцедес Джордж Ръсел.

„Мислите ми са с всички жители на областта Емилия Романя, засегнати от проливните дъждове и наводненията. Разочарован съм, че няма да се състезавам пред невероятните италиански фенове този уикенд. Абсолютният приоритет е безопасността на хората на място и на службите за спешна помощ, които смело помагат на нуждаещите се“, каза Естебан Окон от Алпин.

„Състезателният уикенд в Имола за съжаление е отменен. Сега има по-важни неща. Наистина се надявам всички хора, които живеят в региона Емилия Романя да останат в безопасност през следващите няколко дни“, заяви Нико Хюлкенберг от Хаас.

„Мислите ми са с хората, засегнати от наводненията в региона Емилия Романя. Съжалявам на всички фенове, че няма да можем да се състезаваме. Oчаквам с нетърпение първото си състезание на Имола в бъдеще. Останете в безопасност“, написа пилотът на Макларън Оскар Пиастри.

„От името на всички, работещи в Скудерия Ферари, бих искал да изразя най-дълбоките си съболезнования на всички, засегнати от тази ужасна трагедия. Емилия Романя е част от нашата родина. Затова е сърцераздирателно да виждаме какво преживяват хората в момента“, написа шефът на Ферари Фредерик Васьор.

Екипите на Ред Бул, Мерцедес, Макларън и Астън Мартин също публикуваха свои изявления

„След проливните дъждове, които засегнаха Северна Италия, ние подкрепяме решението, взето от F1 да не провежда състезанието в Имола този уикенд. Безопасността на всички участници и на хората в региона е от първостепенно значение. Трябва да има приоритет. Мислите ни са с хората, засегнати от продължаващите наводнения в Емилия Романя. Не трябва да забравяме и аварийните екипи, които работят в региона в този труден момент.“

„От F1 потвърдиха, че състезанието на Имола е отменено поради екстремни наводнения в района. Мислите ни са насочени към жителите на Емилия Романя, тъй като разрушенията, причинени от проливните дъждове, засягат живота на много хора тук.“

„Поради неотдавнашните събития F1 и ФИА решиха в съответствие със съветите на местните власти да не провеждат Гран при на Емилия-Романя2023. Отборът на Астън Мартин уважава решението на организаторите. Безопасността на нашия персонал и на нашите фенове е от първостепенно значение. Мислите ни са с всички засегнати. Очакваме с нетърпение следващия уикенд в Монако“, написа шефът на Астън Марин Майк Крак.