Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Хаас с проблеми в изпускателната система

Ферари и Хаас с проблеми в изпускателната система

2017
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Тимовете на Ферари и Хаас са имали проблеми с изпускателната система на болидите по време на днешния 7-и ден от тестовете в Барселона. Американският тим използва задвижващи системи именно от Скудерията.

Шарл Льоклер постигна най-добро време за деня, но в края на сесията спря и предизвика нейното спиране. Според съобщение на тима от Маранело става въпрос за дребен проблем с изпускателната система.

В Хаас пък са имали повреда в изпускателен колектор и изтичане на газ. Това обясни спортният директор на екипа на Джийн Хаас Гюнтер Щайнер. В екипа е трябвало да свалят скоростната кутия и турбокомпресора от колата на Ромен Грожан, за да оправят проблема.

Затова французинът направи само 16 тура в следобедната сесия. Сутринта неговият съотборник Кевин Магнусен навъртя 53 обиколки. Според Грожан всички проблеми на тима досега в тестовете са били различни и са идентифицирани.

„Не съм особено притеснен от случилото се, каза Ромен. – Очевидно в Хаас искаме всичко да минава без проблеми, но понякога такива неща се случват. И отнема дълго време да ги оправим. Но колата е добра, усеща се добре. Това е основното нещо.“