Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари лансира Льоклер за пилот №1, което не е добре за тима,...

Ферари лансира Льоклер за пилот №1, което не е добре за тима, смята Хамилтън

5035
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

В екипа на Ферари лансират Шарл Льоклер като пилот №1 в отбора, смята лидерът в шампионата Люис Хамилтън. И според него това не е добре за Скудерията.

Повод за изказването му стана отборната стратегия на тима в последния кръг от сезона в Русия. Според нея Фетел трябваше да използва въздушната струя на Льоклер, за да изпревари Хамилтън на старта, което и стана.

Себастиан обаче мина и пред съотборника си, който не го блокира, но след това германецът не изпълни предварителния план на тима и не пусна Шарл пред себе си. Днес на Сузука Себастиан призна, че постъпката му е била грешна.

„Себастиан беше пилот номер 1 в отбора, но сега ясно се вижда, че не е, коментира Хамилтън.

– От тима се опитват да натискат Шарл да бъде такъв. Дали това е добро за Ферари? Не мисля, че е. Но това е тяхната философия и те винаги са имали такава. Но ние не се оплакваме, защото имаме добра философия. Тя работи наистина добре и не планираме да я променяме скоро.“

Хамилтън заяви още, че не очаква повишеното напрежение между двамата пилоти на Ферари да бъде от полза на неговия тим Мерцедес.

„Не мисля, че ние имаме нужда от помощ, заяви шампионът. – Искаме във Ферари да са в най-доброто си състояние, за да можем да се борим с тях. И ако ги победим при това положение, това е по-добре за нас.“