Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Неразбирателство довело до проблемите между пилотите на Ферари в Русия

Неразбирателство довело до проблемите между пилотите на Ферари в Русия

2215
0
Льоклер и Фетел
Шарл Льоклер и Себастиан Фетел, снимка: Спас Генев

Неразбирателство е довело до проблемите на Ферари и налагането на отбори заповеди в Русия. Това обясни Шарл Льоклер преди началото на уикенда за Гран при на Япония. Пилотът на Ферари завърши 3-и в състезанието, докато Себастиан Фетел отпадна след повреда.

До спиранията си в бокса състезателите на Скудерията бяха начело на колоната. Водеше Фетел, който използва въздушната струя на Льоклер, за да изпревари Хамилтън на старта. Себастиан мина и пред съотборника си, но след това не изпълни предварителния план на тима и не го пусна пред себе си.

След надпреварата в Сочи Фетел не пожела да разкрие подробности какво точно се е случило и защо той не е изпълнил нарежданията от бокса. Льоклер пък беше ядосан по радиото по време на състезанието, като днес на Сузука обяви, че всичко вече е изяснено. Пилотът от Монако също не даде повече подробности.

„Получи се недоразумение, но имахме дискусия за това и всичко сега е ясно, каза Льоклер. – Очевидно отвън изглеждаше, че имаме голям проблем, но това определено не беше така.

Просто ситуацията не беше ясна за двама ни на старта на състезанието. Най-важното е това да не се случва повече в бъдеще. Сега всичко е наред.“

Запитан дали е дискутирал случилото се с Фетел след уикенда в Русия, Льоклер отговори: „За жалост не. Имах задачи в деня, в който Себастиан беше в Маранело. Но аз имах среща с Матия Биното и той имаше такава със Себ ден по-рано. Сега всичко е наред.“

Самият Фетел каза, че в тима са обсъждали случилото се в Русия няколко пъти. Според него някои неща е можело да бъдат свършени по-добре, но в отбора вече гледат напред към предстоящото състезание.

Себастиан призна, че не е постъпил правилно като не е спазил отборните нареждания.

Но германецът отрече да го е сторил нарочно, тъй като в последно време Льоклер е по-бърз от него. Според него просто ситуацията на старта в Сочи не е била напълно ясна.

По отношение на предстоящия уикенд, Льоклер заяви, че с оглед на очаквания тайфун, в събота може изобщо да е невъзможно да се кара. Прогнозите са, че той ще връхлети пистата в събота с много силни валежи и ветрове. За петък и неделя прогнозите са за по-добри условия.