Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари ще обсъдят ситуацията с нарежданията от питуола, каза Фетел

Във Ферари ще обсъдят ситуацията с нарежданията от питуола, каза Фетел

3334
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Тимът на Ферари ще обсъди ситуацията с даването на нареждания от питуола, заяви Себастиан Фетел след Гран при на Испания. Немският пилот финишира четвърти, а съотборникът му Шарл Льоклер бе пети в надпреварата на пистата Каталуния. Тимът на два пъти размени позициите им по време на състезанието.

„Разговорите ще са в екипа, но когато си в колата, се стараеш да се получи собственото ти състезание”, каза Фетел

„Според мен в началото бе ясно, че Шарл е по-бърз. Нямах нищо против да го пусна, когато той ме притискаше все повече. Във втората част дълго време не знаех, че сме с различни стратегии. Но след като изяснихме нещата, аз отидох напред и очевидно бях значително по-бърз. Опитах се да притисна Макс [Верстапен], но в крайна сметка усилията ми се оказаха безсмислени заради колата за сигурност.”

„Смятам, че имах възможност да се боря за подиума”

„Но ситуацията в първи завой и блокирането на гумите повлияха на състезанието ми. Исках да опитам нещо друго. Знаех, че няма да спечеля надпреварата в първия завой, но поне мислех да пробвам да атакувам Мерцедес и след това да се боря и с останалите.”

„Шарл бе с различна стратегия, която колата за сигурност съсипа. Смятам, че се постарахме да работим заедно. След всеки опит да свършим нещо обаче има толкова много приказки, които не помагат да сме по-адаптивни в движение.”

„Смятам, че в настоящия момент няма смисъл да се мисли за шампионата. Трябва да се върви старт за старт. Очевидно е, че уикендът бе разочароващ за нас. Надявахме сме да сме много по-бързи. Но според мен можем само да постигнем напредък след ситуация като сегашната.”