Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не планира използване на 4-и двигател за сезона

Ферари не планира използване на 4-и двигател за сезона

1402
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Ранното пускане на 2-ата спецификация на задвижващата система на Ферари не означава, че тимът планира използване на 4 такива за целия сезон. Това заяви шефът на Скудерията Матиа Биното. А внедряването на 4-и мотор ще означава сериозно наказание в стартовата решетка за Фетел и Льоклер.

На Каталуня Ферари използва втората си спецификация за сезона, 2 кръга по-рано от предвиденото. Очакваше се това да се случи за Гран при на Канада, но от Маранело решиха да избързат.

Смята се, че причината за това е по-ниската консумация на гориво в обновената версия, при която са използвани нови смазочни материали от Шел.

„Ранното внедряване на втория ни мотор за сезона не означава, че не можем да използваме първия в някои от следващите състезания, обясни Биното. – Не планираме да използваме 4 двигателя за сезона за всеки от пилотите ни. Планирахме тази смяна още преди няколко седмици. Не сме решили да я направим миналата седмица.

Още в началото на сезона в Мелбърн осъзнахме, че изоставаме спрямо нашите конкуренти. Затова просто се опитахме да ускорим развитието ни и да решим някои от проблемите ни. В Баку пуснахме нов аеродинамичен пакет по-рано. Тук в Барселона имаме нова задвижваща система. Трябва да кажа, че хората ни в Маранело работят здраво и по-интензивно.“