Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари няма да сменя пилотите си за 2020 г., заяви Биното

Ферари няма да сменя пилотите си за 2020 г., заяви Биното

2302
0
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Екипът на Ферари няма да прави промени в пилотския си състав за 2020 г. Това заяви шефът на тима Матия Биното. През тази година за Скудерията карат Себастиан Фетел и наетия от Заубер, както се казваше тима до миналата година, Шарл Льоклер.

Фетел обаче се представя доста неубедително, като допуска много грешки. През миналата година именно негови грешки му костваха възможността да се бори до последно за титлата с Люис Хамилтън.

Затова се появиха спекулации, че Фетел може да бъде освободен след края на сезона, въпреки че има договор и за 2020 г. Биното обаче заяви, че това няма да се случи.

Смята се, че тимът ще трябва да плати и много голяма неустойка на Себастиан, ако го освободи по-рано – около 60 млн. евро.

„Имаме двойка пилоти на много високо ниво и не виждам причина да променяме нещо“, каза Биното пред испанския Marca. „И двамата имат договори и няма съмнение, че Фетел ще бъде при нас и през 2020 г. Шарл е за първа година с тима и е поставен под голямо напрежение. Той направи някои грешки, но се учи и се стреми да не ги повтаря.“