Начало Списание Ферари пак на прицел

Ферари пак на прицел

26
0

За добро или лошо Ферари отново е център на внимание във Формула 1. Скоростта на 248 F1, тактиката на Рос Браун и Лука Балдисери, брилянтното каране на Михаел Шумахер, гумите Бриджстоун направиха възможни две последователни победи.Тимът и Михаел се превърнаха в единствените силни опоненти на Фернандо Алонсо и Рено.
Двубоите между двамата шампиони ще се помнят винаги. Но в настоящия момент в падока мнозина са склонни да обясняват всичко с подвижните крила или карбоновите пръстени на колелата, които са основна тема в този брой.
Другите малки войни, като изваждането на Юичи Иде от тима на Супер Агури и замразяването на двигателите след 2008 г., ни накараха да потърсим преки отговори на важните въпроси от самите участници в процесите. Нещата от всекидневието във Формула 1 обаче съвсем не са всичко и не са били за нашето списание. Но този път назад в историята се връщаме не само към един от славните герои в Гран при, какъвто е Питър Ревсън. Отиваме много по-назад – към първото автомобилно състезание в България. Благодарение на великолепния текст и илюстрации на Иван Колев надникваме към една непозната част от нашата собствена история.
Поводът за този материал и началото на една поредица е и желанието ни да отразяваме по-пълно състезанията в страната, което пък ще правим с помощта на друг известен специалист у нас – Ричард Груев. На тях специално благодаря в тези редове.

Иван Тенчев