Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари плаши Ред Бул със съд

Ферари плаши Ред Бул със съд

3147
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното е заплашил спортния директор на Ред Бул Кристиан Хорнер, че ще съди тима. Това съобщава испанското издание Motorlat, позовавайки се на информация на своя кореспондент Якбек Лопес.

Предполагаемата причина за това е, че екипът на Дитрих Матешиц се съмнява в легалността на двигателя на Скудерията. И затова отправи запитване към ФИА относно използването на дебитомерите на горивния поток. Макс Верстапен пък директно заяви, че ниската скорост на Ферари в САЩ е в резултат на това, че в тима вече са спрели да мамят.

„Стоях до моторхоума на Ред Бул, написа Лопес. – Когато Хорнер приключи с английските журналисти, той и Матия започнаха размяна на реплики. Биното говори сериозно с Хорнер и това, което успях да чуя, беше предупреждение за съдебни действия. Кристиан обясни, че Макс само е споделил мнение, а Матия му отговори със строг тон.“

Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Изпълнителният директор на Ферари Луис Камилери пък заяви, че тимът му още е далеч от това да потвърди, че ще остане във Формула 1 и след 2020 г.

Преди седмица бяха обявени новите правила в спорта за 2021 г. Отборите обаче още не са подписали нов договор Конкорд, с което да гарантират участието си в F1.

„Това, което беше съобщено, е началото на процеса, обясни Камилери. – Това дори не е краят на началото. Имаме да свършим още много работа заедно с Формула 1, ФИА и отборите.

Да, ние от Ферари гласувахме в подкрепа на новите правила и не използвахме нашето право на вето. Като цяло сме удовлетворени от посоката, в която се поема, и от принципите. Но има много детайли, които трябва да се уточнят.“