Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с нова оферта за Фетел

Ферари с нова оферта за Фетел

4071
0
Себастиан Фетел
снимка: Спас Генев

От Ферари са направили нова оферта на Себастиан Фетел. Информацията е на италианския вестник Гадзета дело Спорт, който оповести и че четирикратният световен шампион е отхвърлил първото предложение на Скудерията. То бе за едногодишен договор и заплата от 12 милиона евро.

Според последната информация втората оферта към Фетел е за по-дълго време, но не се уточнява колко

Заплатата остава същата. Немски медии пък твърдят, че шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното иска да задържи Фетел за поне две години, по възможност с опция за удължаване на контракта. „Намаляването на парите обаче показва основното отношение на Скудерията, според която все още е чест изобщо да се кара за легендарния отбор”, пише немският журналист Ралф Бах, който е близък със Себастиан.

Междувременно главният изпълнителен директор на Ферари Луис Камилери заяви, че очаква сериозен срив на приходите заради предизвиканата от коронавируса криза.

„Надяваме се новият размер на бюджетните ограничения да направи Формула 1 икономически по-устойчива за всички отбори, като същевременно тя ще остане водещата автомобилна дисциплина в света, полигон за иновации и разработка на технологии за автомобилната промишленост. ФИА и ФОМ се надяват, че ще успеят да проведат 18 надпревари. Болшинството състезания ще са без публика, което ще доведе до спад на приходите от промоутъри и спонсори за притежателя на търговските права. Това съществено ще намали и дела на отборите”, обясни Камилери.

„Компенсирането на загубите няма да е лесно, но прогнозите са, че ще ги ограничим за 2020 г. Ако говорим за цялата компания, то Ферари е в добра форма. Ние сме по-устойчиви, отколкото са повечето други фирми. Производството в Маранело спря на 14 март, но не сме уволнили и един човек.”

Ферари започна възобновяване на работа от вчера.