Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари са готови на известни промени заради гумите

Ферари са готови на известни промени заради гумите

37
0
Фелипе Маса

Ферари са готови на известни промени в болида F138 заради гумите, заяви лидерът на проекта за тазгодишния болид Симоне Реста в Монако. В днешните свободни тренировки преди шестия кръг от световния шампионат на Формула 1 Фернандо Алонсо и Фелипе Маса завършиха на трета и четвърта позиция и са доста уверени в силата на автомобилите си.

Не се притесняваме от промените в гумите, които предстоят. F138 е способен да реагира на подобни променливи и смятам, че ще успеем да се адаптираме към тях. Не планираме големи стъпки в работата по колата, а постепенно развитие, което ще се случва във всеки един старт – обясни конструкторът.

На въпрос на ClubS1 колко според него ще е по-бърза колата в края на настоящия сезон в сравнение със сегашното й темпо, той заяви:

– Това е много трудно да се изчисли понастоящем, а и наистина много неща зависят от гумите.

Реста ще продължи работата си по F138, след като Ферари още миналата година разделиха екипа си на две и той оглави проекта за тазгодишния болид. Инженерът докладва директно на главния конструктор Никола Томбазис и техническия директор Пат Фрай за резултатите от работата си.

Ферари изразиха по-рано недоволство от факта, че се налагат промени в гумите заради проблемите на отделни отбори.

Междувременно моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри обясни на днешната пресконференция в Монте Карло, че при наличието на 11 отбора е безкрайно трудно да се удовлетворят напълно изискванията на всеки един от тях. Той повтори, че промените ще са малки, а не радикални – според изискванията на ФИА.