Начало Избрани Ферари запали болида за сезон 2023

Ферари запали болида за сезон 2023

3501
0
Ферари
снимка: Спас Генев

Ферари запали болида за 2023 г. Италианците станаха поредния отбор, който стартира своя автомобил, който ще се използва през сезон 2023 в F1. Скудерията публикува кратък видеоклип в социалните мрежи, в който може да се чуе за първи път звука на новия силов агрегат.

Тази сутрин в завода в Маранело за първи път се чу звука на автомобила на Ферари за 2023 г. Задвижващият агрегат, монтиран на автомобила, беше запален малко след 11 ч. местно време в присъствието на директора на отбора Фредерик Васьор и няколко членове на екипа. Сред тях бяха вицепрезидентът Пиеро Ферари и изпълнителният директор на марката Бенедето Виня.

Първоначалното запалване винаги е много специален момент за един отбор от F1. Това е първият път, в който задвижващият агрегат оживява малко след като е монтиран на шасито. Това се случва след много месеци работа и развитие от съответните отдели. Шумът от хибридния мотор на Ферари V6 се чуваше в продължение на малко под две минути и бе последван от аплодисменти от присъстващите. След това, екипът от Маранело е върна към работата по автомобила за сезон 2023, който ще бъде официално представен на 14 февруари.

Ферари ще започне рекордния 74-ти сезон в F1. Скудерията е единствения отбор, който участва още от създаването на световния шампионат през 1950 г. Това ще бъде първа кампания за Ферари под ръководството на Фредерик Васьор. Френският специалист застана начело на най-успешния екип в F1 преди около месец.

В момента Ферари се подготвя усилено за сезон 2023. Отборът от Маранело отново ще разчита на Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. Резервни пилоти ще бъдат Робърт Шварцман и Антонио Джовинаци, докато в симулатора ще работят Антонио Фуоко и Давиде Ригон.