Начало MotoGP News Фернандес зае последното вакантно място за сезон 2023 в MotoGP

Фернандес зае последното вакантно място за сезон 2023 в MotoGP

174
0
Аугусто Фернандес, Gas Gas
Аугусто Фернандес, снимка Gas Gas

Аугусто Фернандес зае последното вакантно място за сезон 2023 в MotoGP. Испанският състезател подписа договор с отбора на Tech 3 (Gas Gas) и ще кара мотор на KTM. Също така той ще бъде единственият новобранец през следващата кампания в най-високия клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. Фернандес ще си партнира с опитния си сънародник Пол Еспаргаро.

Фернандес бе свързван с второ място в отбора на Ерве Поншарел след като новината за напускането на Реми Гарднър. Австралиецът реши да се прехвърли в WSBK през 2023 г.

От своя страна бъдещият отбор на Gas Gas Facrory Racing официално обяви привличането на Аугусто Фернандес. В момента 23-годишният състезател кара за отбора на КТМ в клас Moto2 и е един от претендентите за короната. От началото на годината той има записани 4 победи и 6 подиума.

„Уау, това е невероятно! Много се радвам да обява, че от сезон 2023 ще карам в MotoGP за отбора на Gas Gas. Искам да благодаря на всички в състезателната структура за подкрепата, която ми оказаха, откакто подписах договор с екипа на Red Bull KTM Ajo миналата година. Наистина съм щастлив. Това е сбъдната мечта за мен“, сподели Фернандес.

„Не трябва да забравям, че все още имам работа в Moto2. Искам да се боря за титлата и да премина към клас MotoGP като шампион. Най-голямото ми желание е да премина по най-добрия възможен начин към следващото предизвикателство“, добави испанецът.

„Следя Аугусто от няколко сезона. Още преди две години обсъждахме преминаването му в по-горен клас, но той все още не беше готов за толкова огромен скок. Когато се срещнахме отново, стана ясно, че той е готов да дойде в MotoGP. Вълнувам се за следващия сезон, защото в гаража ни ще има комбинация от опит и младост благодарение на Пол и Аугусто. Дамата са испанци и ще работят по позитивен и конструктивен начин, а ние търсим именно това. Добре дошъл в MotoGP Аугусто. Сега искам да запазиш спокойствие и се съсредоточи върху шампионата в Moto2. Ще те чакаме в нашия гараж във вторника след Гран при на Валенсия, за да направиш първия си тест с нашия мотор“, каза шефът на Gas Gas Factory Racing Ерве Поншарел.

„Аугусто допълва специалния „изцяло испанския“ пилотски състав за първата година от историята на Gas Gas в MotoGP. Той работи чудесно с екипа на Аки Айо. Също така се бори упорито на пистата и показа, че знае как да направи разликата в един много завързан шампионат, в който видяхме доста различни победители. Смятаме, че той е направил всичко, за да заслужи тази възможност през 2023 г. и да открие какво представлява MotoGP. Тепърва му престои да направи най-трудната крачка, в която конкуренцията е толкова силна. Ние вярваме в него, а той също вярва в нас. Това е най-добрата причина да направи тази огромна крачка напред в неговата кариера“, заяви моторспорт директорът на КТМ и Gas Gas Пит Бейрер.

След обявяването на Аугусто Фернадес бяха заети абсолютно всички пилотски места през сезон 2023. Испанецът в крайна сметка ще бъде новобранец на годината, тъй като няма никаква конкуренция.