Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Във Ферари има много млади и талантливи хора

Фетел: Във Ферари има много млади и талантливи хора

1547
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел за пореден път отхвърли широко разпространените теории, че Ферари няма успехи във Формула 1 напоследък, защото се управлява от италианци. Германецът трябва да започне шестия си сезон в Скуделията и твърди, че много хора не разбират философията на тима и всъщност го подценяват, което не е правилно.

„Силата на този екип е в страстта”, цитиран е Себ в поредния откъс от интервю за Роберто Чинчеро в Моторспорт. „Мисля, че за разлика от на доста други места хората не идват и не си тръгват от работа всеки ден просто така. Мисля, че това е легенда, от която и те стават част и това ги прави горди. Да, вярно е, че тимът е много италиански. Има много италиански правила и традиции и е чудесно, че се спазват. Но е също толкова модерен и авангарден екип.”

„Мисля, че понякога нещата не се разбират добре, защото гледате на Италия… как да кажа… като с много традиции, с много неща „ла мама” и всичко това. Но знаете ли, във Ферари има много, много млади хора, които мислят много авангардно. Това са големи таланти със страхотни, креативни идеи и затова в известен смисъл е жалко, че още не сме постигнали желания пробив. Но в крайна сметка това е целта ни.”

Фетел, който спечели 4 световни титли с Ред Бул, заяви още, че е все така крайно мотивиран да успее и с Ферари и отправеното от съотборника му Шарл Льоклер през 2019 г. предизвикателство не е променило нищо в крайната му цел

„Мисията все още е същата, защото не сме на върха”, твърди германецът. „Очевидно Мерцедес ни победи през последните години и така нашата цел си е все тази – да успеем. Имахме много добри състезания и преживявания. Мисля, че имаше някои страхотни моменти, както и мигове, които не бяха толкова добри, но мисията се запазва.”

Междувременно бившият шеф на Бенетон и Рено Флавио Бриаторе заяви в поредното си интервю, че всъщност цялата история на Формула 1 и на Ферари в частност щеше да бъда различна, ако през 2010 г. Фернандо Алонсо бе спечелил титлата в Абу Даби

Тогава Крис Дайър допусна фатална грешка в стратегията и го извика в бокса твърде рано.

„Не го бях виждал никога преди това да плаче”, разказа Бриаторе пред Кориере дело Спорт. „Той загуби две титли през 2010 и 2012 г. без да може да направи нищо. Ударът беше особено тежък през 2010-та. Историята на Формула 1 щеше да се промени, ако беше спечелил титлата тогава. Следващата година с невероятна мотивация вероятно отново щеше да победи. Стефано Доменикали и Лука ди Монтедземоло щяха да останат.”