Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Алонсо си съперничат за място в Астън Мартин?

Фетел и Алонсо си съперничат за място в Астън Мартин?

3552
0
Испания, Себастиан Фетел, Фернандо Алонсо
снимка: Мирко Щанге

Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо си съперничат за място в тима на Астън Мартин, твърди италианският вестник Гадзета дело Спорт. Четирикратният световен шампион и Ферари се разделят в края на 2020 г. и бъдещето му все още не е ясно. Доскоро се твърдеше, че в Даймлер имат желание да го привлекат, но спортният директор на Мерцедес Тото Волф се противопоставя. Впоследствие австриецът заяви, че най-малкото би трябвало да се помисли върху възможността за привличане на състезател с кариерата и успехите на Фетел.

Името на Алонсо пък се появява периодично в медиите във връзка със слухове, че може да се завърне във Формула 1. Според информация на френски медии само отпреди няколко седмици той дори има предварителна договорка с Рено. Въвличането на Рейсинг Пойнт – от догодина тимът ще е Астън Мартин – е съвсем нов елемент.

„Мерцедес е недостъпна територия за Фетел. Няма място за още един номер 1, докато Люис Хамилтън е там“, пише италианското издание

„Ето защо на Себ му се налага да търси друг вариант. Няма много опции и изглежда е на кръстопът дали да си вземе година почивка или да заложи на изгряващ тим.“

Смята се, че сделка със заводския екип на Астън Мартин би била от полза и за двете страни. Лорънс Строл има сериозни амбиции за отбора и бил готов да предложи няколкогодишен договор на Фетел, каквото е изискването на немския пилот. Задвижващата система е Мерцедес. Себастиан пък притежава огромен опит.

Въпросът е чие място би могъл да заеме немският състезател. Гадзета твърди, че вероятно става дума за това на Ланс Строл. Серхио Перес е смятан за непоклатим в тима благодарение на добрите резултати досега в кариерата си и няколкогодишен договор, носещ около 15 млн. евро спонсорски пари. Строл младши обаче щял да преосмисли кариерата си във Формула 1, ако не успее скоро да постигне нещо. При това положение Фетел бил склонен на годишна заплата от 12 млн. евро и място в борда на тима. Точно Гадзета дело спорт оповести, че по-рано тази година от Ферари са предложили такава сума на Фетел за подновяване на договора му.

Алонсо обаче също имал аспирации към място в тима от Силвърстоун и водел разговори със Строл

Испански медии отбелязаха, че е в изключително добра физическа форма, след като двукратният световен шампион започна да публикува снимки в социалните мрежи след наложената заради коронавируса карантина.

 

View this post on Instagram

 

Discovering new trails . ?? @alpinestars

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on