Начало Избрани Фетел и Хакинен отново ще се включат в Състезанието на шампионите

Фетел и Хакинен отново ще се включат в Състезанието на шампионите

974
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: ROC

Себастиан Фетел и Мика Хакинен отново ще се включат в състезанието на шампионите. Пилотът на Астън Мартин ще сложи край на кариерата си във Формула 1 след края на Гран при на Абу Даби, но няма намерение да пропусна тази специална надпревара.

Следващото издание на Състезанието на шампионите (Race of Champions) отново ще се проведе в периода 28/29 януари 2023 г. Домакин на събитието отново ще бъде специална писта от лед и сняг, разположена на около 100 км от полярния кръг. Двукратният световен шампион Мика Хакинен също ще вземе участие в снежната надпревара.

Сред другите участници в Състезанието на шампионите ще бъдат Петер и Оливър Солберг, както и и легендата в раликрос и шампион в Extreme E Йохан Кристоферсон. Двукратната шампионка в W Series Джейми Чадуик също ще включи в ROC. Тазгодишният победител Себастиен Льоб все още не е потвърдил дали ще кара в това събитие.

Не мога да си представя по-добро място за първото ми състезание след оттеглянето ми от Формула 1 от Състезанието на шампионите“, сподели Фетел. Германецът е бивш победител в ROC.

Това ще бъде моето 11-о участие. Продължавам да се връщам, защото това е специално събитие и е много забавно. Нямам много опит в състезания на сняг и лед, така че в по-рано тази година се наложи да се уча малко повече от другите. Беше много приятна изненада да стигна до индивидуалния финал в Швеция срещу Себастиен Льоб.“

Сега нямам търпение да се върна и да опитам още веднъж състезанията на лед в стил ROC. Надявам се да помогна на отбора на Германия да спечели още една титла от Купата на нациите на Състезанието на шампионите“, добави пилотът на Астън Мартин.

В същото време Хакинен направи своя дебют в Състезанието на шампионите в началото на 2022 г. Сега финландецът очаква с нетърпение да се състезава за втори път в събитието.

„Направих първото си появяване на Състезанието на шампионите по-рано тази година и много се радвам да се върна отново’, каза Хакинен.

„Това събитие има страхотна атмосфера. Фантастично е да се срещнете с толкова много страхотни състезатели от различни дисциплини. Също така не отричам, че всеки в организацията върши чудесна работа.“

„Имам няколко участия в рали Арктик, така съм карал стотици километри на лед. Надявам се този опит да ми помогне в борбата за победата в ROC“, добави Мика Хакинен.