Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Имаме поне две опции за стратегията

Фетел: Имаме поне две опции за стратегията

55
0

Себастиан Фетел заяви след края на днешната квалификация в Бахрейн, че пред него и екипа на Ферари има поне две опции в избора на стратегия за утрешното състезание и евентуална битка с пилотите на Мерцедес. Германецът се класира ан 3-а позиция, зад Хамилтън и Розберг с изоставане от половин секунда.

„Имаме най-малко две опции за избор на тактика и много ще зависи от това как ще протече стартът, първият завой и след това износването на гумите“, прогнозира четирикратният шампион, който отбеляза още, че тук наистина износването на супер софт гумите е много по-голямо от това, което имаше в Австралия, където Ферари избра да остане с тези гуми и след като имаше шанс да ги сменят при спирането на състезанието.

Очаква се утре много повече да се използват по-твърдите софт, като Люис Хамилтън от своя страна заяви, че разчита на изключително умните стратези на Мерцедес, които да изберат вярната стратегия. Хамилтън също така бе откровен, че колата на Мерцедес е изключителна този уикенд в една обиколка и екипът я е направил още по-добра в хода на подготовката, но не е сигурен, че картината ще е същата и утре в хода на състезанието.

Нико Розберг от своя страна отбеляза, че тимът ще се събере утре сутринта, за да избере стратегията, но има и много непредвидими фактори, като кола за сигурност и т.н.