Начало Избрани Фетел изненадан от действията на Строл в последната обиколка на Гран при...

Фетел изненадан от действията на Строл в последната обиколка на Гран при на Франция

2885
0
Себастиан Фетел, Астън Мартин
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел е останал изненадан от действията на Ланс Строл в последната обиколка на Гран при на Франция. Канадецът направи внезапно спиране на последния завой в състезанието на Пол Рикар след като водеше битка със своя съотборник в Астън Мартин.

Фетел и Строл водеха интересна битка в заключителната фаза на състезанието на Пол Рикар. Двамата бяха оставени да се състезават и се бореха за последната точка.

Строл потегли от 15-то място, но успя да спечели няколко позиции заради инциденти между състезателите пред него. Пилотът на Астън Мартин се движеше комфортно на десето място, преди да бъде застигнат от четирикратния световен шампион.

При навлизане в последния завой на Пол Рикар, Фетел не се удари в задната част на автомобила на Строл. Това действие на канадеца го накара да реагира с жест на гняв, докато ускоряваше към карирания флаг след своя съотборник в Астън Мартин.

Искам да кажа, че намалих разликата в предходната обиколка. Мисля, че бях по-бърз, но това няма значение. Същото важи и за отбора“, каза Фетел.

Очевидно той отново натисна спирачките, преди да ускори.  Това действие ме изненада и ми отне набраната инерция.“

„Както казах, това е една и съща точка за отбора. Така че това действие не е от голямо значение.“

Малко преди началото на уикенда Фетел кара първия състезателен автомобил на Астън Мартин, който дебютира през 1922 г. Германецът бе много развълнуван, че е бил зад волана на толкова специална кола.

Строл също коментира случката в последния завой на Пол Рикар. Канадецът заяви, че внезапното забавяне е били причинено от превъртане на задните колела на неговия болид.

„Имах проблем, заради който ми се завъртяха колелата. Мисля, че всички се борят доста на този завой. Фетел също искаше да спечели точка по същия начин, както аз го правя всеки уикенд.“

Така че да, не съм направил нищо безразсъдно. Просто се защитавам така, сякаш зад мен е някой съперник.“

Това бе едва четвърто влизане в зоната на точките за състезателя на Астън Мартин, който отново финишира на десета позиция. 23-годишният канадец така и не може да финишира на по-предна позиция от началото на сезон 2022 в F1. Предишните му постижения са отново десети места в Имола, Маями и Монреал.

Строл заяви, че е положил допълнителни усилия, за да защити позицията си въпреки силно износените си гуми.

Борех се и направих всичко, което трябваше, за да запазя точката в края на състезанието. Смятам, че всичко беше под контрол.“

„Просто ми беше трудно с твърдите гуми. Темпото ми с медиум не бе лоши. Отначало се чувствах добре с хард и успях да се откъсна напред.“

„Последните обиколки бяха наистина трудни. Предните гуми прегряваха, докато задните колела се плъзгаха по асфалта.“

„След виртуалния автомобил за сигурност имах чувството, че имам темпото на Рикиардо, за да стигна до деветото място. Но след това го загубих скорост и Себ ме натисна. Така че, да, беше добра битка. Но в крайна сметка съм щастлив, че взех точка“, завърши Ланс Строл.