Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Картината е подобна на тази в Бахрейн

Фетел: Картината е подобна на тази в Бахрейн

2992
0
Себастиан Фетел

Тимът на Ферари раздели програмата си за петъчния ден преди Гран при на Китай. Сутринта Себастиан Фетел и Шарл Льоклер работиха с медиум, а следобед изпитаха другите два типа гуми на Пирели. Немският пилот записа второто по сила време в сесиите.

„Като цяло денят бе положителен”, коментира Фетел. „Имаме домашно, картината в известна степен е подобна на тази в Бахрейн, където бяхме конкурентоспособни. В някои секции от трасето вървим много силно, в други е необходимо да постигнем напредък. Очаквам борбата да е много сериозна и утре, и в неделя.”

Льоклер попадна в трафик в най-бързата си обиколка. Той не успя да направи дълга серия, тъй като отборът го прибра в бокса двадесетина минути преди края на втората тренировка, за да бъде проверена охладителната система. Въпреки това каза, че усещането му в SF90 днес е било добро.

„Имаме още малко работа по отношение на баланса, но като цяло съм доволен от работата ни. Жалко, че не можах да направя дълга серия – щеше да е полезно за състезанието, но това не ме притеснява. Разполагаме с цялата необходима информация. Сега въпросът е да напаснем всичко за квалификацията, в която очаквам нашето представяне и това на съперниците да са с много малки разлики”, обясни той.

На въпрос относно коментара на Матия Биното, че ситуацията във Ферари с даване предимство на Фетел при необходимост може да се промени, Льоклер повтори, че разбира положението в екипа.

„Според мен трябва да имаме номер едно и номер две, но ще се постарая да променя нещата възможно най-бързо”, допълни Шарл

Според Фетел пък в едно състезание могат да се случат безброй неща.

„Както видяхте и предходния състезателен уикенд, не се настъпваме, когато едната кола е по-бърза от другата”, добави немският пилот.