Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари може да даде предимство на Льоклер при определени обстоятелства

Ферари може да даде предимство на Льоклер при определени обстоятелства

1765
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Майкъл Потс

Шарл Льоклер може да получи приоритет спрямо съотборника си Себастиан Фетел в дадени ситуации. Това стана ясно от изявление на шефа на Ферари Матия Биното. Още преди началото на сезона той обясни, че ако се наложи да се избира между двамата състезатели, четирикратният световен шампион ще получи подкрепата на отбора. Сега обаче заяви, че това положение може и да се промени.

„Както казах и преди началото на сезона, при ситуация 50-50 ще трябва да се вземе решение кой да получи предимство и това ще е Себастиан, защото има по-голям опит. Спечелил е четири световни титли и за нас той определено е пилотът с най-голям шанс да вземе короната за тима ни. И с двамата пилоти обаче сме постигнали съгласие, че след няколко надпревари нещата могат да се променят. Причините могат да са различни – лош късмет или нещо друго. Но е възможно да променим позицията си по този въпрос”, каза Биното.

В първия старт за 2019 г. в Австралия Льоклер остана зад Фетел след нареждане от бокса. В Бахрейн обаче не спази инструкцията и изпревари съотборника си. Настоящият сезон е първи за Шарл като пилот на Скудерията. В Мелбърн той каза, че е наясно с положението в голям отбор като Ферари. Тогава Биното обясни нареждането към Льоклер с нежеланието на тима да поема каквито и да са рискове.

Фетел пък сподели преди началото на уикенда в Китай, че не е изненадан от това, че съотборникът му не спази нарежданията в Бахрейн.