Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не е изненадан от силното представяне на Льоклер

Фетел не е изненадан от силното представяне на Льоклер

3177
0
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Себастиан Фетел заяви, че не е изненадан от силното представяне на новия си съотборник Шарл Льоклер в дебютния му сезон за Ферари. Пилотът от Монако записа полпозишън в едва второто си състезание за Скудерията в Бахрейн и бе близо до победата. Технически проблем обаче го остави на 3-о място.

В Гран при на Белгия на Спа обаче Льоклер записа първата си победа във Формула 1. След това на Монца той дублира успеха си след страхотна битка с пилотите на Мерцедес – Люис Хамилтън и Валтери Ботас. И в двете състезания Шарл потегли от първа позиция.

„Мисля, че това, че той изненада хората извън тима ни е позитивно нещо, каза Фетел. – Но той е част от академията на Ферари от известно време. Беше ясно, че Шарл има много потенциал. Направи много силен дебютен сезон с Алфа Ромео. Беше добре, че веднага показа нужната скорост.

От гледна точка на тима е хубаво, че ние работим заедно, а не един срещу друг. Това е важно, защото в противен случай би било пилеене на енергия. Това са ключови неща. Шарл имаше силен уикенд в Белгия, въпреки че той беше засенчен от смъртта на Антоан Юбер.“

По отношение на колата и развитието на сезона, Фетел обясни, че автомобилът му не е на нивото, на което в тима искат да бъде.

„Нямаме болид, с който да сме способни да печелим всяко състезание, каза още германецът. – Следователно целта ни е това да се случва в бъдеще. Вярваме, че един ден ще имаме такава кола.“