Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не е изненадан от това, че Льоклер не е изпълнил нарежданията...

Фетел не е изненадан от това, че Льоклер не е изпълнил нарежданията на тима

3079
0
Фетел-Льоклер 2019 Бахрейн
Битката между Льоклер и Фетел в Бахрейн, снимка: ATP

Себастиан Фетел не е изненадан от това, че съотборникът му Шарл Льоклер не е изпълнил нарежданията на тима по време на Гран при на Бахрейн. В началото на състезанието Шарл бе по-бързият пилот, но след по-слаб старт се озова зад Фетел.

След това Льоклер попита по радиото дали може да изпревари германеца. Беше му отговорено да остане зад него още 2 обиколки. Той обаче не изчака, а при първата удобна възможност задмина Фетел при спирането за завой 1 от външната страна.

„Не съм изненадан от случилото се, каза Фетел в Китай. – Беше ясно, че той беше много по-бърз от мен в онзи момент. Можех да го изпреваря на следващата права, но реших, че така и двамата ще загубим повече време. Нещата в състезанието не се получиха добре за мен и нямаше смисъл да задържам Шарл.“

Самият Льоклер пък обясни защо е игнорирал нареждането от бокса: „Имах възможност да изпреваря и я използвах. Мисля, че в Австралия показах, че интересът на тима е изключително важен.

Но точно в тази ситуация имах голямо предимство в скоростта. Не виждах защо да вдигам газта и да стоя зад Себастиан. Освен това изпреварването беше безопасно. Единият иска да победи другия и това е нормално нещо във всеки отбор във F1.“