Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не мислел за оттегляне от F1

Фетел не мислел за оттегляне от F1

1924
0
Себастиан Фетел
снимка: Ферари

Себастиан Фетел не мисли в момента за оттегляне от Формула 1, каза самият пилот в отговор на въпрос относно коментар на Бърни Екълстоун. Англичанинът, който управлява спорта в продължение на няколко десетилетия, е на мнение, че звездата на Ферари може да си тръгне при определени обстоятелства.

„Себастиан би спрял (да се състезава) и не мисля, че ще е необходимо нещо кой знае какво, за да се случи. Ще си тръгне, ако нещо го раздразни. Себастиан очакваше да е номер 1 и да получи подкрепа от Ферари. Но може сега да си мисли, че Шарл [Льоклер] е топ пилотът на тима и че ще трябва да го подкрепя. Няма да го пусне на пистата. Няма да позволи това да се случи. И няма да смени отбора, ще приключи кариерата си и смятам, че не е нужно много, за да се стигне до там. Щастлив е със семейството си и не иска Формула 1 да разстройва баланса”, обясни 88-годишният англичанин пред британския вестник „Телеграф” преди надпреварата в Китай.

Запитан как би коментирал думите на Бърни, Фетел се пошегува, че няма да е във Формула 1 толкова дълго време, колкото Екълстоун изкара в спорта

Надявал се обаче да е в такава добра форма като британеца, когато стигне неговите години.

„В момента чувствам, че знам какво правя, а аз съм много, много самокритичен, амбициозен и имам огромни очаквания от себе си. Обичам да карам, обожавам усещането от скоростта, битките с момчетата. Така че в момента има много неща, които определено ми допадат и биха ми липсвали. Ето защо (оттеглянето) не е опция за близко бъдеще. Щастлив съм да се състезавам. Да, имам и договор, но това е парче хартия. Ще видим какво ще стане”, обясни Себастиан.

Неотдавна Фетел заяви, че не е наясно какво ще прави след сезон 2020 г. Пред британския вестник Таймс той обясни, че Формула 1 сега е повече шоу и бизнес, отколкото спорт.

„И ако постановим, че е шоу, тогава да работим в тази посока. Според мен губим страшно много време и енергия за правила, които са адски скъпи. Сигурен съм, че искам да карам тази и следващата година. После не знам какво ще стане. Никой не знае”, каза още германецът преди Гран при на Бахрейн.