Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не ни достига по малко от всичко

Фетел: Не ни достига по малко от всичко

2693
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Спас Генев

Себастиан Фетел заяви след 2-те тренировки за Гран при на Монако, че на колата на Ферари не достига по малко от всичко, за да бъде на нивото на Мерцедес. Германецът изостана на около 0.7 сек и в двете сесии от най-бързия Хамилтън. В първата той завърши 5-и, а във втората 3-и.

„Има много неща, които не работят при нас, обясни ситуацията Фетел, който в Монако кара със специален дизайн на каската си в знак на почит към починалия Ники Лауда.

– Денят не беше продуктивен. Имах трудности с това да накарам гумите да работят. Не ми достигаше скорост спрямо Мерцедес. Като цяло ни липсваше по-малко от всичко. Но съм сигурен, че в събота нещата ще са по-добре. Ако е топло, това може да ни помогне.“

Другият пилот на Ферари Шарл Льоклер беше по-близо до пилотите на Мерцедес в първата тренировка – на 0.4 сек. Но във втората изостана на повече от 1 секунда и се нареди едва 10-и.

„Беше труден ден, особено във втората сесия, обясни Льоклер, за който това е домашно състезание. – Някои неща не проработиха при втората ми бърза обиколка.

Няма време за паника, но ние определено сме зад Мерцедес. Те са недостижими за нас.

Трябва да се съсредоточим върху това да намерим най-добрите решения за колата ни. Целта ни е да намалим разликата спрямо лидерите. Ще бъде трудно да се класираме на първа редица, но тук нищо не е невъзможно.“

Льоклер каза още, че е очаквал в Мерцедес да са много силни в Монако, защото са били много бързи в бавните завои в Барселона. Шарл призна, че за момента във Ферари не могат да накарат гумите да влязат в своя работен прозорец.