Начало Избрани Фетел: Нищо не може да замени адреналина от състезанията в F1

Фетел: Нищо не може да замени адреналина от състезанията в F1

764
0
Себастиан Фетел, Астън Мартин
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин

Себастиан Фетел призна, че нищо няма да може да замени адреналина от състезанията в F1. Германецът сложи край на бляскавата си кариера в световния шампионат след Гран при на Абу Даби. Сега той ще може да прекарва повече време със семейството си.

Фетел прекара повече от 15 години в най-високото ниво на моторните спортове. През този период той записа 299 старта. В тях той спечели 4 световни титли, 53 победи, 122 подиума, 57 полпозишъна и общо 3098 точки. Германецът също така кара за отборите на БМВ Заубер, Торо Росо, Ред Бул, Ферари и Астън Мартин.

Четирикратният световен шампион реши да окачи каската си в края на миналия месец. Фетел финишира десети в последното си състезание в F1. За момента той не е разкрил плановете си за следващата година. Не е изключено той да се включи в някой други шампионат или серии с уайлдкард. Има вероятност бившият пилот на Астън Мартин да се върне във Формула 1 Под някаква различна форма.

Фетел заяви, че където и да отиде в бъдеще, никъде няма да се сблъска с тръпката и адреналина от състезанията в F1.

Определено се замислих за много неща преди оттеглянето ми. За мен върхът на адреналина винаги е бил на Сузука. Това е така защото пистата наистина показва максимума, който автомобилите могат да дадат. Също така трасето ме кара да се чувствам най-жив в сравнение, да речем, с други писти в календара на F1″, сподели Фетел.

„Нищо не може да замени адреналина от състезанията в F1. Мога да правя много други неща и вероятно има редица възможности пред мен в бъдеще“, допълни бившият пилот на Астън Мартин.

„Смятам, че съм в много привилегировано и щастливо положение. Но когато става въпрос за адреналин, за усещането за живот в автомобила, когато усещаш силите, сцеплението и всичко на пистата, да, всичко това ще изчезне рано или късно.“

„Имам чувството, че в един момент това ще засегне всички нас, с изключение на Фернандо [Алонсо]“, пошегува се Фетел. „Това е нещо, с което в крайна сметка ще трябва да се научим да се справяме и да намерим нещо друго, което може би да го замени по някакъв начин. Нека да видим какво ще ни предложи 2023 г.“

Макар да прекрати кариерата си като пилот от F1, Фетел каза пред октомври, че няма нищо против да се върне само за едно състезание на Сузука. Германецът има четири успеха на невероятното японско трасе, което е едно от любимите му.