Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Нямаме магическо решение, с което веднага да настигнем Мерцедес

Фетел: Нямаме магическо решение, с което веднага да настигнем Мерцедес

2054
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Себастиан Фетел заяви, че подобренията по колата на Ферари за Испания не са магически решения, с които тимът да настигне веднага Мерцедес. От началото на сезона Сребърните стрели имат най-бързата кола и записаха 4 двойни победи от 4 старта.

За предстоящото състезание се очаква Ферари да има значителни подобрения по аеродинамиката. Тимът също така ще внедри нова версия на задвижващата си система. В нея са използвани нови смазочни материали и гориво от Шел. Тя няма да бъде внедрена в колите на Хаас и Алфа Ромео.

„В първите 4 състезания имахме възходи и спадове, каза Фетел преди началото на уикенда в Испания. – В някои отношения колата ни беше наистина добра, а в други не. Но като цяло смятам, че имаме силен автомобил.

Но не сме открили магическо решение, с което да оправим всичко и да настигнем Мерцедес. Не мисля, че и такова съществува по принцип. Нещата опират до детайлите и разбирането на това как работи колата.“

Според Фетел, ако Ферари успее да достигне нивата на представяне от тестовете в Барселона в предстоящия уикенд, то тимът все пак може да притисне Мерцедес.

„Ще бъде интересно как ще се държи колата сега, каза Себастиан. – Спомням си колко добро беше поведението й на това трасе на тестовете. Уверен съм, че ако то пак е на същото ниво, ще сме много конкурентноспособни.“