Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел очаква голяма битка в средата на колоната

Фетел очаква голяма битка в средата на колоната

1597
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин
Себастиан Фетел завърши в топ 10 по време на днешните свободни тренировко. Това се случва за пръв път от началото на сезон 2021. В първата тренировъчна сесия германецът даде седмо време на секунда и две десети от лидера Серхио Перес. Във втората се оплака от проблеми с окото и остана на десета позиция. Въпреки това той сподели, че е доволен от постигнатото през деня и очаква голяма битка в средата на колоната. 

„Мисля, че всички са много щастливи да се завърнат на тази специална писта. Страхотно е да видим фенове по трибуните, въпреки че броят им е силно ограничен. Сутрешната сесия премина много добре за мен. Следобедът бе малко по-сложен, защото нещо попадна в окото ми и ми попречи да съм максимално концентриран. Както обикновено разликите в средата на колоната са много малки. Това означава, че трябва да сме безгрешни в квалификацията ако искаме да сме на по-предна позиция. Доволен съм от постигнатата работа и вярвам, че може да спечелим възможно повече точки“, обясни Фетел.

Другият пилот на Астън Мартин завърши двете сесии на 11-та и 13- та позиция. Канадецът се оплака от трафика, който му е попречил да запише по-добър резултат.

„Чудесно е отново да сме в Монако, особено след като състезанието не се проведе през 2020. Днес се забавлявах на пистата и се приближавах максимално близо до бариерите. Трафикът бе много голям и нямах възможност да запиша чиста обиколка. Надявам се в събота да покажем на какво сме сподобни и да бъдем в зоната на точките“, каза Строл.