Начало Избрани Фетел остава реалист въпреки доброто представяне в тренировките

Фетел остава реалист въпреки доброто представяне в тренировките

935
0
Себастиан Фетел, Астън Мартин
Себастиан Фетел, снимка Венелин Николов

Себастиан Фетел се класира на впечатляващото четвърто място в края на втората петъчна тренировка в Монреал. Пилотът на Астън Мартин държи под контрол очакванията си за днешната квалификация.

И двата болида на Астън Мартин бяха сред десетте най-бързи автомобила в FP1, след като Ланс Строл даде седмо време. Канадецът завърши на две позиции пред Фетел.

В FP2 обаче Фетел подобри с над 1.5 сек най-доброто си време от първата сесия. Базираната в Силвърстоун компания продължава да усъвършенства работата на своя AMR22, който безспорно е направил крачка напред след Барселона и въвеждането на значителния пакет с подобрения.

Въпреки напредъка на своя автомобил обаче Фетел се държи реалистично преди съботната квалификация. Сесията може да бъде повлияна от неблагоприятните метеорологични условия в Монреал.

Мисля, че дмешният ден може да бъде труден. Условията бяха непредсказуеми през целия уикенд. Изглежда, че ще имаме още един ден, в който може да е както мокро, така и сухо. Очаквам с нетърпение каквото и да ни поднесе времето.“

Строл очевидно се радваше, че се завръща на домашната си писта след тригодишно отсъствие. Канадецът заяви, че трафикът е повлиял на последната му бърза обиколка във втората тренировка.

Страхотно е да се върна в Монреал. Това е моето домашно състезание. Не съм бил тук от няколко години, каза пилотът на Астън Мартин.

Енергията на канадските фенове винаги е много специална. Вчера днес трибуните бяха пълни, което е страхотна гледка.“

„Доволен съм от работата, която свършихме, въпреки че последната ми обиколка в FP2 беше повлияна от трафика. Поради това загубих малко време.“

„Като цяло обаче направихме няколко полезни стъпки напред в настройките. Смятам, че свършихме част от работата си за останалата част от уикенда. Просто трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи с времето.“