Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел предпазлив относно шансовете на Ферари на Спа

Фетел предпазлив относно шансовете на Ферари на Спа

2313
0
Себастиан Фетел, Шарл Льоклер, Ферари
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

От Иван Тенчев, наш специален пратеник на Спа-Франкоршамп

След кратка драма с работата на микрофоните Себастиан Фетел все пак започна да отговаря на въпросите на журналистите днес с пристигането си на пистата Спа. Миналата година той спечели последната си победа засега именно на нея и далеч от спомените заяви, че на хартия трасето би трябвало да е удобно за Ферари с дългите си прави. В Унгария обаче ясно се е видяло колко сериозно изостава SF90 от съперниците в завоите.

„Тях ги има и тук, както и на Монца. Нека видим първо колко време ще губим и какво ще можем да компенсираме”, не особено оптимистично коментира германецът.

Той обясни, че докараните в Унгария нови детайли са дали положителни резултати. Те обаче не са били тези, които екипът е очаквал и трябва работата да не спира ден и нощ, за да настигне тимът му Мерцедес.

„В началото на сезона наистина имахме малка преднина. На практика можехме да спечелим в Бахрейн. Победихме в Канада. След това те излязоха напред и ние трябва да ги настигнем, което никак, никак не е лесно.”

Фетел обясни още, че няма яснота кога и как Ферари ще постави новата си задвижваща система

Той добави, че Монца е важно състезание, но тимът сам си налага най-големия натиск да успее.

Четирикратният световен шампион заяви, че общо-взето не му пука за големите трансферни новини от днес – оставането на Валтери Ботас в Мерцедес и присъединяването на Естебан Окон към Рено. След това по-сериозно заяви, че финландецът е отличен съперник и напълно заслужава мястото си в шампионския тим на Мерцедес. Що се отнася до събитията в бившия му екип Ред Бул, каза, че няма представа какво става и вярва, че тимът и шефовете от Милтън Кийнс имат верните решения.

Фетел коментира още, че като пилот няма нищо против да се състезава в 22 състезания догодина. Сподели, че за екипите ще е доста тежко, а лично смята, че най-добрият календар е от 16 състезания. Тъй като обаче не той управлява спорта, е наясно, че от домакинствата се правят пари и това е важно за всички.