Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел бе разследван и наказан от стюардите за игнориране на жълти флагове

Фетел бе разследван и наказан от стюардите за игнориране на жълти флагове

2127
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин
Първият състезателен уикенд на Себастиан Фетел с тима на Астън Мартин не се развива по най-добрия начин. Четирикратният световен шампион имаше проблеми в свободните тренировки и отпадна още в първия сегмент от квалификацията. Така той ще стартира надпреварата от незавидната 18-та позиция.

Освен това германецът е разследван от стюардите, защото не е спазил развяване на двойни жълти флагове. Това се е наложило след завъртането на пилота на Хаас Никита Мазепин в подхода към завой номер едно и заради временната загуба на мощност в колата на Карлос Сайнц. Така Фетел не успя да подобри постижението си и отпадна още в Q1.

„Със сигурност имах достатъчно скорост за по-добро класиране. След преминаването на карирания флаг се развяха жълти флагове на пистата.Това провали последната ми бърза обиколка. С всеки следващ тур научавам свиквам все повече с колата. Предстои ни още много работа. Вече съм фокусиран върху състезанието. Надявам се да направя добър старт и да финиширам в зоната на точките“, сподели Фетел.

„Изпадането в паника няма да ми помогне. Със сигурност съм разстроен и ядосан, защото това не се случи по наша вина. Трябва да забравим това възможно най-бързо. Реалното ни темпо е много по-добро. Направихме някои промени в опит да подобрим представянето си, но те не дадоха нужния резултат. Състезанието е дълго и може да се случи абсолютно всичко“, завърши Себастиан Фетел.

В същото време неговият съотборник Ланс Строл намери място в Q3 и ще започне надпреварата от десета позиция.

Малко повече от два часа преди старта на надпреварата стана ясно, че четирикратният световен шампион е получил наказание от 5 места назад заради игнорирането на жълти флагове след завъртането на Никита Мазепин. Така той ще започне Гран при на Бахрейн от последна позиция.