Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел бе разследван и наказан от стюардите за игнориране на жълти флагове

Фетел бе разследван и наказан от стюардите за игнориране на жълти флагове

1971
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин
Първият състезателен уикенд на Себастиан Фетел с тима на Астън Мартин не се развива по най-добрия начин. Четирикратният световен шампион имаше проблеми в свободните тренировки и отпадна още в първия сегмент от квалификацията. Така той ще стартира надпреварата от незавидната 18-та позиция.

Освен това германецът е разследван от стюардите, защото не е спазил развяване на двойни жълти флагове. Това се е наложило след завъртането на пилота на Хаас Никита Мазепин в подхода към завой номер едно и заради временната загуба на мощност в колата на Карлос Сайнц. Така Фетел не успя да подобри постижението си и отпадна още в Q1.

„Със сигурност имах достатъчно скорост за по-добро класиране. След преминаването на карирания флаг се развяха жълти флагове на пистата.Това провали последната ми бърза обиколка. С всеки следващ тур научавам свиквам все повече с колата. Предстои ни още много работа. Вече съм фокусиран върху състезанието. Надявам се да направя добър старт и да финиширам в зоната на точките“, сподели Фетел.

„Изпадането в паника няма да ми помогне. Със сигурност съм разстроен и ядосан, защото това не се случи по наша вина. Трябва да забравим това възможно най-бързо. Реалното ни темпо е много по-добро. Направихме някои промени в опит да подобрим представянето си, но те не дадоха нужния резултат. Състезанието е дълго и може да се случи абсолютно всичко“, завърши Себастиан Фетел.

В същото време неговият съотборник Ланс Строл намери място в Q3 и ще започне надпреварата от десета позиция.

Малко повече от два часа преди старта на надпреварата стана ясно, че четирикратният световен шампион е получил наказание от 5 места назад заради игнорирането на жълти флагове след завъртането на Никита Мазепин. Така той ще започне Гран при на Бахрейн от последна позиция.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.