Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Шумахер свърши страхотна работа с болида на Хаас

Фетел: Шумахер свърши страхотна работа с болида на Хаас

1914
0
Себастиан Фетел и Мик Шумахер
Себастиан Фетел и Мик Шумахер, снимка Хаас

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел коментира представянето на Мик Шумахер. Германецът направи дебюта си с отбора на Хаас, който разполагаше с най-слабата кола на стартовата решетка. Синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер не успя да спечели нито една точка, като най-доброто му класиране бе 12-то място в Унгария. 

Мик имаше предимство пред съотборника си Никита Мазепин. Младият състезател успя да прескочи два пъти първия сегмент на квалификацията. Това се случи във Франция и Турция. За съжаление той не можа да вземе участие в Q2 на Пол Рикар заради катастрофа в последните секунди на Q1.

Освен тези позитивни моменти, имаше и няколко негативни. Най-известните от тях бяха инциденти в третите тренировки на Монако и Хунгароринг, както и тежка катастрофа в Гран при на Саудитска Арабия. Това постави Мик на първо място в класацията за най-голяма сметка при нанесени щети за 2021.

По думите на Фетел Шумахер се е представил страхотно, имайки предвид с какъв болид е разполагал. Въпреки всички проблеми, Себастиан постави висока оценка и похвали своя сънародник.

„Трудно е да се прецени точно, защото колата му бе много бавна. Но за тези, които гледат внимателно, той свърши страхотна работа. Все пак два пъти намери място в Q2 с такъв болид. Състезателното му темпо бе солидно и няколко пъти водеше битка с по-бързи автомобили, или успяваше да ги държи зад себе си. Мик свърши страхотна работа с болида на Хаас“, каза Фетел.

„Мик успя да повдигне духа на целия отбор на Хаас. Още от старта на кампанията те бяха на дъното, защото на практика използваха болид от 2020. Нямаха абсолютно никакво развитие. Въпреки това през цялата година той беше щастлив и ентусиазиран да работи. Идваше първи в падока и си тръгваше последен. Даваше всичко от себе си, за да избута тима си напред“.

„Ако изключим грешкитe, които са нормални за един новобранец в F1, той направи нещо невероятно. Много се надявам да получи по-силна кола следващата година. Тогава със сигурност ще покаже на какво е способен“, завърши Себастиан Фетел.