Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел смята, че заслужавал да бъде на подиума

Фетел смята, че заслужавал да бъде на подиума

3331
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Спас Генев

Себастиан Фетел смята, че е заслужавал да стигне до подиума в Гран при на Австрия. Заради технически проблем в квалификацията германецът потегли едва 9-и. След 2 спирания в бокса за смяна на гуми той завърши 4-и, като в края изпревари Хамилтън.

В последните метри Себастиан се доближи и до 3-ия Ботас, но не успя да мине и пред него. В последния завой той допусна грешка, но без последствия.

„Този уикенд почти постигнахме каквото искахме. Очевидно проблемите от квалификацията ни се отразиха негативно. Без тях щях да имам по-добро състезание и да се защитавам от колите зад мен. Но случаят не беше такъв.

Беше обаче забавно, като имах някои битки с други пилоти гума до гума в началото и в края. Не съм напълно доволен. Тимът заслужаваше да има двама пилоти на подиума. Като единият да е на най-високото място.”

Фетел заяви още, че първоначалният план на тима не е бил той да спира 2 пъти в бокса.

А след бавния му първи стоп той не е бил много бърз с гумите хард. И Макс със същите е бил в състояние да го постави под напрежение.

Според Фетел тогава той не е трябвало да води толкова дълга битка с него, а да спре в бокса за нови гуми 2 обиколки по-рано. Така той смята, че е щял да има шанс да изпревари и Ботас.